van Lennepstraat 4

6416 EG

045-5415174

Bij spoed toets 1

Behandelinformatie

Behandelinformatie

Bloedafname in de huisartsenpraktijk kan dagelijks op afspraak van 8.30 – 10.00uur. Iedere ochtend is een ervaren medewerker van de bloedafname uit het ziekenhuis in de praktijk. Voor patiënten die slecht ter been zijn, kan bloedafname aan huis worden afgesproken.

De bloeduitslagen worden beoordeelt waarna u een online berichtje van uw huisarts ontvangt via het online account. Mocht u geen account hebben dan gelieve zelf telefonisch te informeren na enkele werkdagen. 

Bloedprikken in het ziekenhuis (of andere externe locatie)

Alle Zuyderland-bloedpriklocaties werken op afspraak. Er zijn verschillende locaties waar u terecht kunt. Kijk voor meer info op de website van het Zuyderland.

Bloedonderzoek op eigen verzoek

Steeds vaker krijgen wij het verzoek om bloed te prikken waar volgens richtlijnen geen medische reden voor is. Bijvoorbeeld vanwege uw leefstijl of alternatieve geneeskunde.
Aangezien dit onderzoek medisch niet gegrond is, kunt u zelf het gewenste onderzoek aanvragen zonder verwijzing van uw huisarts. De kosten van het onderzoek dient u zelf te vergoeden en worden niet door uw zorgverzekering afgehandeld.

De gewenste test kunt u bestellen op  https://info.bloedwaardentest.nl/

U krijgt per post het prikmateriaal en de verwijsbrief toegestuurd.

 

Uw huisarts heeft voorgesteld om gedurende de dag en nacht mijn bloeddruk te laten opmeten door een apparaat. Met een 24-uursbloeddrukmeting krijgt uw arts een goed beeld van uw bloeddruk gedurende de dag, ’s nachts en tijdens uw dagelijkse activiteiten.

Uw bloeddruk schommelt gedurende de dag. De bloeddruk gaat omhoog bij inspanning, sterke emoties of bij verandering van houding. Op het spreekuur van een arts bent u vaak gespannen. De bloeddruk stijgt. Dit staat bekend als het witte-jas-fenomeen.

Hoe werkt het?
Om uw arm krijgt u een manchet met daaraan vast een bloeddrukmeter. Deze draagt u op uw heup met een riem. Het apparaat meet overdag elke 30 minuten uw bloeddruk en ’s nachts ieder uur U kunt de bloeddruk zelf niet aflezen. Hiermee voorkomt u dat u (onbewust) de bloeddruk beïnvloedt. Tijdens het meten van uw bloeddruk blaast de bloeddrukmanchet aan uw bovenarm automatisch op en loopt weer leeg. De bloeddrukmeter meet uw bovendruk en onderdruk en slaat alle bloeddrukwaarden automatisch op.

Zijn er risico’s?
Een 24-uursbloeddrukmeting is een veilig onderzoek. U heeft mogelijk wel:

  • Tintelingen in de arm of vingers tijdens de meting
  • Een pijnlijke arm tijdens het opblazen van de bloeddrukband
  • Mogelijk slaapt u of uw partner minder goed door het geluid dat het apparaat ’s nachts bij de meting maakt.

Waar moet ik op letten?
Tijdens de metingen doet u gewoon wat u normaal ook zou doen. Enkele tips:

  • Laat de bloeddrukmanchet de hele dag en nacht om uw arm zitten. De draagriem mag ’s nachts af
  • Draag bovenkleding waarvan de mouwen ruim vallen
  • Douchen mag, u krijgt instructies van de assistente over hoe u zelf het apparaat kunt ontkoppelen en waar aankoppelen
  • Houd gedurende de meting uw arm stil. Hoe rustiger u uw arm houdt, hoe beter de meting verloopt. Als de meting toch niet lukt, dan herhaalt het apparaat de meting. Controleer of uw manchet nog goed zit, als dit meerdere keren achter elkaar gebeurt.

Wat schrijft u in het dagboek?
U krijgt een dagboekje mee voor al uw bevindingen. Hou in een dagboek bij:

  • alle activiteiten waarbij u zich moet inspannen, zoals bijvoorbeeld werken, fietsen, traplopen, boodschappen doen, strijken
  • het tijdstip van het innemen van uw medicijnen
  • hoe laat u naar bed gaat en weer opstaat
  • overige bijzonderheden die de bloeddruk beïnvloeden, zoals bijvoorbeeld emoties

De afgesproken periode van de meting is voorbij, en nu?
U brengt de bloeddrukmeter terug naar de assistente op het afgesproken tijdstip. Via de computer wordt de bloeddrukmeter uitgelezen. Uw huisarts zal u inlichten over de uitslag.

Wat is een holter?

Een holteronderzoek is een hartritme onderzoek door middel van een eventrecorder (klein kastje). Ritmestoornissen van het hart zijn erg lastig te diagnosticeren op basis van de klachten van de patiënt en het lichamelijk onderzoek. Op het moment van onderzoek bij de dokter zijn de klachten vaak weer over. Met behulp van het holteronderzoek bij de huisarts kan het ritme van het hart gemeten worden op het moment dat de patiënt ook daadwerkelijk klachten heeft. Dit onderzoek kan over een langere tijdsperiode plaatsvinden tot maximum 21 dagen. Grote kans dus dat ook tijdens minder vaak voorkomende klachten het hartritme kan worden gecontroleerd.

Hoe gaat dat?

De patiënt leent een eventrecorder uit onze praktijk om de ritmestoornis te ‘vangen’.  De ritmestrook wordt beoordeeld door een cardioloog op afstand die rapporteert naar de huisarts. De assistente maakt met u een afspraak om de holter aan te brengen, u krijgt elektrodes op de borst geplakt die het hartritme kunnen detecteren, daarnaast krijgt u het kastje in een tasje rondom uw heup. Zij spreekt met u af wanneer u de holter weer terugbrengt en hoe en wanneer u uitslag kunt verwachten. Wij verwijzen u naar de folder van het onderzoek voor meer informatie, klik op Patientfolder-Hartis-2021.

Waar dient u op te latten?

  • Draag wijde bovenkleding
  • Niet douchen of baden met het kastje. Tussendoor mag u wel het kastje en de plakkers afkoppelen om te douchen, de assistente zal u instructies geven omtrent het afkoppelen/opnieuw aankoppelen.
  • Gebruik geen bodylotion i.v.m. de plakkers.
  • Gedurende het onderzoek vragen wij u een dagboek bij te houden. Noteer uw klachten, activiteiten, tijdstip van inname van de medicatie of mocht u het apparaat afkoppelen, ook losgerakte elektrodes dient u te noteren.

Wanneer een holter

Uw huisarts bepaalt of het zinvol en/of nodig is een holter onderzoek uit te voeren. Reden waarvoor uw huisarts een holteronderzoek kan adviseren zijn hartkloppingen die weg zijn als u bij de huisarts komt, vaak overslaan van het hart, onregelmatige hartslag, verdenking van aanvalsgewijs boezemfibrilleren (ongecontroleerd samentrekken van de hartkamers), wegrakingen of bijna-wegrakingen.

Kosten holteronderzoek

Een holteronderzoek valt binnen uw eigen risico, kosten +- € 150.-

Goed uitgerust en uitgeslapen aan je dag beginnen; dat willen we graag allemaal. Helaas kampen veel mensen met slaapproblemen, zoals slaapapneu (OSAS). Om dit vast te stellen en behandeling mogelijk te maken is een slaaponderzoek nodig. Dat doe je het liefst en het meest ontspannen in je eigen bed, in je eigen tijd en met zo min mogelijk meetapparatuur aan je lichaam. Ook wil je niet maanden hoeven wachten voor zo’n onderzoek. Dat kan prima dankzij Ksyos Slaap.

Zo werkt het slaaponderzoek

Je hoeft voor het slaaponderzoek niet naar het ziekenhuis. Dat scheelt zowel wachttijd als reistijd. Het gehele onderzoek word je begeleid door onze professionals.

De stappen voor het slaaponderzoek:

  1.  Je gaat naar je huisarts voor je klachten. De huisarts stelt je vragen over je klachten en inspecteert je mondholte.

  2. Je huisarts verwijst je naar Ksyos Slaap. Je krijgt alle instructies per email. Zodra je de slaaprecorder hebt ontvangen (thuis opgestuurd), kun je direct starten met het slaaponderzoek thuis in je eigen bed.

  3. Je slaapt 3-5 nachten met de slaaprecorder, hierbij heb je een smartphone of tablet nodig.

  4. Onze polikliniek ziet precies wanneer je het onderzoek hebt afgerond. Je wordt gebeld om een videoconsult in te plannen met een van onze medisch specialisten om de uitslag en eventuele behandeling te bespreken.

  5. Mocht een behandeling noodzakelijk zijn, dan regelt Ksyos deze voor jou.

Kosten

De kosten van het slaaponderzoek en de eventuele behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Wel wordt het onderzoek eigen risico belast, net zoals in het ziekenhuis.
Indien Ksyos een contract heeft met jouw zorgverzekeraar, stuurt Ksyos de factuur rechtstreeks naar jouw zorgverzekeraar. In dit geval vergoedt de zorgverzekeraar 100% van het gefactureerde bedrag. Ksyos heeft contracten met VGZ, Zorg en Zekerheid, Caresq en ONVZ. Indien je zorgverzekeraar geen contract met ons heeft, vergoedt de zorgverzekeraar 65% tot 100% van het gefactureerde bedrag. Je ontvangt dan na het onderzoek een factuur van Ksyos. Deze dien je zelf in te dienen bij jouw zorgverzekeraar. Ksyos zal het verschil tussen het factuurbedrag en dat wat de zorgverzekeraar aan jou vergoedt, voor haar eigen rekening nemen. Je betaalt dus alleen je eigen risico.

Kijk voor meer info op KSYOS.

Medisch centrum Molenhoek beschikt over een echoapparaat.

Met abdominale echografie kunnen diagnoses bevestigd worden van vermoede aandoeningen in de buik. Zo kunnen galstenen, een vergrote lichaamsslagader (aneurysma), leveraandoeningen, sommige nierstenen en tal van andere aandoeningen in beeld gebracht worden. Daarnaast kunnen inwendige vrouwelijke organen in beeld worden gebracht (baarmoeder, eierstokken) of controle na het plaatsen van een spiraaltje.

Uw zorgverzekeraar vergoed de kosten van echografie in de praktijk aangezien de verrichting onder huisartsenzorg valt.

Het programma Stoppen Met Roken (SMR) in de huisartsenpraktijk omvat het begeleiden van patiënten die willen stoppen met roken. Hulp bij stoppen met roken, verhoogt de slagingskans van een stoppoging.

Het SMR-programma bestaat uit gedragsmatige ondersteuning of uit gedragsmatige ondersteuning gecombineerd met hulpmiddelen of medicijnen.
 
De gedragsmatige ondersteuning uit het SMR-programma zit in de basis verzekering ( controleer dit altijd zelf bij uw zorgverzekeraar). Dit geldt niet voor de hulpmiddelen of medicijnen. Deze vallen onder het eigen risico. De kosten van de hulpmiddelen en medicijnen kan per verzekering verschillen. Informeer altijd bij uw zorgverzekeraar naar eventuele andere aanvullende voorwaarden voor deze medicamenteuze behandeling. Informeer ook altijd zelf bij de apotheek naar de voorwaarden van de medicamenteuze behandeling/ levering en eventuele stopzetting van de medicatie levering.
 
Praktijkondersteuner Rachelle Hoofwijk heeft de stoppen met roken training met succes afgerond ( geregistreerd in het Kwaliteitsregister Stoppen met Roken.) U kunt bij haar een afspraak maken voor verdere informatie en behandeling.
 
Rokers die reeds meerdere stoppogingen hebben ondernomen, en/of meer verslaafd zijn, hebben baat bij intensievere ondersteuning. Geneesmiddelen helpen bij rokers die meer dan 10 sigaretten per dag roken.
 
Begeleiding bestaat uit:
• Een intakegesprek waarin het rookgedrag en het plan van aanpak besproken wordt. Tijdens dit gesprek wordt er ook een stopdatum vastgesteld.
• Vervolggesprekken (persoonlijk of telefonisch) ter begeleiding van de stoppoging.
• Adviseren over het gebruik van geneesmiddelen en het voorschrijven hiervan.
 
Voor meer informatie zie de website van thuisarts.nl

Het weefsel rond de anus bevat zeer veel bloedvaten. Als deze bloedvaten uitgezet zijn en vol zitten met bloed, noemen we ze hemorroïden of aambeien. Aambeien kunnen ontstaan doordat u te lang perst tijdens de ontlasting of doordat het inwendige bloedrijke weefsel beklemd raakt in de anale spierring. Aambeien kunnen op twee plekken voorkomen:

  • Uitwendige aambeien zitten buiten de anus en zijn door huid bedekt. Hierin kan zich een bloedstolsel ontwikkelen (=trombose) waarbij plotseling pijn en zwelling ontstaan.
  • Inwendige aambeien zitten aan de binnenkant van de anus en zijn met slijmvlies van de darm bedekt. Ze kunnen bloedverlies veroorzaken en daarnaast ook buiten de anus terechtkomen en beklemd raken.

Drs. van Zijl kan de aambei afbinden met een elastiekje wat ervoor zorgt dat de bloedtoevoer in de knel raakt. Het afgebonden stukje weefsel sterft binnen 7 tot 10 dagen af en verlaat, samen met de elastiekjes, het lichaam met de stoelgang. Dit kan ook wat extra bloedverlies veroorzaken maar is normaal en gaat vanzelf over. Wanneer het bloedverlies meer lijkt dan een kopje vol, moet u contact opnemen met uw huisarts.  Soms is een tweede of derde behandeling nodig.

Na de behandeling kunt u last krijgen van een dof en pijnlijk gevoel rondom de anus, soms mild, soms wat erger. Dit kan tot drie dagen na de behandeling aanhouden. Als u pijn heeft, mag u paracetamol nemen. Houdt de pijn meer dan twee dagen aan of ontstaat er een pijnlijke zwelling rond de anus, neem dan contact op met uw huisarts.

Er kan tijdelijk wat (meer) bloedverlies optreden. U hoeft zich daar niet ongerust over te maken.

De eerste twee dagen kunt u het gevoel hebben dat u ontlasting moet krijgen, zelfs als er geen ontlasting in de endeldarm aanwezig is.

Medisch centrum Molenhoek beschikt over uitgebreide oogapparatuur.

Het onderzoek bestaat uit verschillende onderdelen, afhankelijk van de reden van uw komst zal de assistente voorbereidingen treffen.

Eerst zal de assistente uw gezichtsvermogen testen, oogboldruk meten en uw ogen druppelen met druppels die de pupillen wijd maken. Zo nodig kan met een speciale funduscamera een foto van uw netvlies worden gemaakt.

Met de spleetlamp kan de huisarts daarna het oog verder onderzoeken.

Als u ogen gedruppeld zijn om de pupillen wijd te maken dan kunt u de eerste vier uur na het onderzoek niet zelf een voertuig besturen, wij raden u aan om met een begeleider te komen.

Twee keer per maand houdt internist Dr. Nijhuis spreekuur in onze praktijk. Dr. Nijhuis is als internist ook werkzaam bij het Pluspunt. U dient eerst via uw huisarts verwezen te worden voordat u een afspraak bij de internist kunt maken.

Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Liever telefonisch?

Registreer uzelf bij onze praktijk

1
2
3
4
Last Page
Kunt u ook aangeven waarvoor?
Toestemming LSP Voor informatie zie:
https://www.volgjezorg.nl/toestemming *

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen
– Lichamelijk onderzoek
– Toegangslogboek
– Verslaglegging
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Om uw een e-consult (een belangrijk minder dringend bericht) te versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

E-Consult

Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.

Toch liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.

Login in het portaal van uw Huisarts

Weet u dat u veel medische zaken tegenwoordig online kunt regelen waar en wanneer u maar wilt? Dit bespaart u een telefonisch contact met onze huisartsenpraktijk. Zo kunt u uitslagen inzien, herhaalrecepten aanvragen of een vraag stellen aan uw huisarts. U kunt dit regelen op twee manieren: via de ‘patiëntenomgeving’ op onze website of met de ‘Mijn Huisarts Online’ app.

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Ga naar de inhoud